09-12-17

Kim Spaan van Majofique Wezep 4e op het NK KNMO

Afgelopen zaterdag 9 december moest Kim Spaan Twirlvereniging Majofique vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap van de KNMO te Meppel. Het was een lange dag, maar dit lange wachten werd zeker beloond. Toen Kim eenmaal in Meppel was aangekomen ging zij haar routine in trainen, tijdens het in trainen raakte zij geblesseerd aan haar hand. Het was behoorlijk pijnlijk, maar Kim besloot om wel mee te doen. Zij was als 93e aan de beurt en moest strijden tegen zeven andere dames in de Senior Midden AP klasse.

Tijdens het presenteren van haar routine aan de jury belande de baton weer op de geblesseerde hand, maar Kim ging door. Kim had zoiets, dit gaat hem niet worden vandaag, desondanks werd Kim 4e met 84,2 punten. Op haar scoresheet stond zelfs een 9 voor twirl en dance inhoud en voor de Choreografie een 8.8. Coach en tevens moeder Gerda Spaan is maar wat trots op haar dochter.

Aankomende zaterdag 16 december zal Kim weer deelnemen aan het NK van de NBTA te Almere, samen met haar teamgenoten Thirza Holstege, Sabine Kroeze, Aylaine Spaan, Therese Leusink en Jacqueline v/d Berg. Zij komen uit als Smallteam in de Senior Beginners Klasse. Ook zal op zaterdag 16 december Charissa van Gelder deelnemen aan het NK van de KNMO te Waalwijk in de Jeugd 1 AP Klasse.

Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Kom dan op een dinsdagavond een training meedraaien in de Erica Terpstrahal te Wezep vanaf 18.00 uur.