16-12-17

Charissa van Gelder wint BRONS op het NK.

Afgelopen zaterdag 16 december moest Twirlvereniging Majofique zich splitsen om deel te kunnen nemen aan twee NK’s. Charissa van Gelder ging naar het NK KNMO te Waalwijk en het Senioren Smallteam naar het NK NBTA te Almere.
Wat een spannende dag voor alle dames. Charissa van Gelder ging samen met haar coach (en moeder) al vroeg richting Waalwijk, waar zij als 48e aan de beurt was. Zij komt uit in de Klasse Jeugd 1 AP. Op muziek van Do-Re-Mi liet zij een geweldige show zien met maar 1 drop (vallen van de baton). Wat een mimiek liet deze dame aan de jury zien. Na lang wachten was daar dan eindelijk de prijsuitreiking. Charissa’s optreden werd beloond met een podiumplek. Zij werd 3e en kreeg een bronzen medaille. Charissa heeft dit jaar heel wat medailles gewonnen en dat zij nu op het NK wint met een 3e podiumplek is helemaal top.

Op hetzelfde tijdstip was het Smallteam, bestaande uit Jacqueline v/d Berg, Sabine Kroeze, Aylaine Spaan, Thirza Holstege, Therese Leusink en Kim Spaan, aan het in trainen in Almere. Ook zij lieten een geweldige routine zien met veel souplesse en flair, alleen erg jammer van de drops. Ze hadden mooie uitgangspunten, alleen door de drops plaatsten zij zich als 14e van Nederland op het NK van de NBTA in de Klasse Senioren Beginners. Dat je op het NK mag staan is al een hele prestatie op zich! De coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg trots op de prestaties van deze dag! Twirlvereniging Majofique kan terugkijken op een top jaar en dit is dan ook een mooie afsluiting van 2017.
De dames gaan na dinsdag 19 december genieten van een welverdiende vakantie en starten op 9 januari 2018 weer.
Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Kom dan op een dinsdagavond een training meedraaien in de Erica Terpstrahal te Wezep vanaf 18.00 uur.